Hoe duurzaam is uw evenement?

Van 1 januari tot en met 30 juni 2024 neemt België het roulerend voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waar (EU2024-voorzitterschap). Tijdens deze periode zullen allerlei evenementen worden georganiseerd. België hecht veel belang aan duurzame ontwikkeling en heeft daarom een Duurzaamheidscharter aangenomen voor het EU2024-voorzitterschap. Dit charter concretiseert het engagement van de federale overheid en de deelgebieden, die betrokken zijn bij het EU2024-voorzitterschap, om hun evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren.

Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling heeft een tool ontworpen om je te helpen bij het organiseren van je evenement en om de duurzaamheid ervan te beoordelen.

Naast de tool vind je hier ook nog een aantal nuttige documenten:

Op basis van de ingevulde vragenlijsten zal het FIDO verslag uitbrengen over de duurzaamheid van de evenementen in het kader van het EU2024-voorzitterschap.

Natuurlijk blijft de tool beschikbaar voor alle organisatoren van evenementen, zelfs buiten het kader van de UE2024-voorzitterschap.

 

Registreren

Reeds ingeschreven? Hier kan je inloggen.